belangrijke informatie over herroepingsrecht voor reiziger:

 

zie onderaan de home page 

Hotel Harmony

Spindleruv Mlýn, Tsjechië, Tsjechië
Wegens het grote succes van afgelopen jaren met 85 bridgegasten organiseren wij volgend voorjaar wederom deze ongelofelijk mooie bridge-skivakantie. Wij hebben een van de beste 4**** hotels gecontracteerd, ( zie cijfers zoover vakantiebeoordelingen ) pal naast de skipiste en met een keur aan luxe faciliteiten w.o. een zeer luxe wellness centrum met 6 sauna’ s, 2 whirlpools, binnenzwembad, 2 overdekte tennisbanen, luxe bridgeruimte en zeer lage consumptieprijzen. De dagelijkse excursies kunt u los bijboeken. U betaald voor een volledig excursie pakket slechts € 79 !

Ligging

Het hotel is gelegen aan de rand ( 1 km. ) vanaf het centrum van Špindleruv Mlýn. Direct gelegen aan de skipiste. U kunt echter de gehele dag door vanaf het hotel gratis met de skibus naar het centrum v.v.

Kamers

Hotel Harmony beschikt over moderne hotelkamers met badkamer met douche, wc en haarfohn.

Faciliteiten

Tegen een toeslag kunt u gebruikmaken van 2 moderne tenniszalen, volleybal-, squash- en badmintonvelden, 2 bowlingbanen met een bar, een golfsimulator, een tafeltennistafel, een fitnesscentrum en een sportschietbaan. Achter de accommodatie vindt u een skilift, en is er een ski- en sportartikelenwinkel in het hotel.
Er is gratis WiFi beschikbaar in de openbare ruimtes. Het wellnesscentrum van het hotel biedt gratis onbeperkte toegang tot het zwembad met 2 bubbelbaden met uitzicht op het landschap. Een breed scala aan massages en andere behandelingen zijn beschikbaar tegen een toeslag.

Bijzonderheden

Inclusief in deze reis:

Vervoer per luxe touringcar vanaf diverse opstapplaatsen in Nederland
7 dagen ( 6 nachten) verblijf op basis van half pension. ( Diner in buffetvorm ), uitgezonderd de eerste reisdag (diner onderweg op eigen rekening ) en de laatste reisdag terug naar Nederland.
Gratis gebruik van het zwembad en whirlpools.
Gratis WIFI in de openbare ruimtes en op de kamer.
4 bridgedrives op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagavond met de bridgemate 11 en een prijsje voor iedereen na afloop van de bridgeweek.
Meesterpunten per avond.

Exclusief: Skipas, € 22,50,- per dag
toegang Saunaworld
Excursieprogramma ( zie onder )
Drankjes en fooien.
Toeristen belasting: Omgerekend € 0,70 per persoon per dag te betalen op de hotelrekening aan het eind van de week. 65+ heeft ontheffing van toeristenbelasting..

Excursie pakket waaronder dagtocht Praag (inclusief diner), natuurreservaat Adrspach en Nachod en de Rübezahlbronnen en sneeuwtoppen en de prachtige Poolse stad Jelenia Gora zijn bij te boeken als geheel excursiepakket* voor €79,-.

*Wijzigingen in excursiepakket onder voorbehoud

Bereikbaarheid

Opstapplaatsen onder voorbehoud:
Alkmaar nnb 05:20
Amsterdam amstelstation 06:15
Amersfoort van der valk A1. 07:00
Apeldoorn station 07:45
De Lutte hotel de grote Zwaan 09:30

Excursies

Zondag 17 maart: vertrek via diverse opstapplaatsen in Nederland per luxe touringcar via Osnabrück, Hannover, Dresden naar ons hotel in het Reuzengebergte waar wij in de vroege avond hopen te arriveren. Onderweg zullen wij nog stoppen om u de gelegenheid te geven voor de lunch en het diner ( eigen rekening )

Maandag 18 maart: Geen programma. Dag vrij te besteden.

dinsdag 19 maart: Adrspach en Nachod. Tocht naar Nachod en naar de 'rotsstad' van Adrspach. Het natuurreservaat hier ligt tussen het Reuzen- en Adlergebergte, noordelijk van Nachod. ln de loop van miljoenen jaren ontstonden hier tot 70m hoge rotswanden. Het gaat om een uniek complex van zandsteenrotsformaties, met gaten, kloven, labyrinthen, bossen, watervallen en kleine meren. Het gebied behoort tot de grootste samenhangende rotsmassieven van Midden-Europa.

Woensdag 20 maart: Praag 08:30 tot 23:00. Slechts 2 uur rijden van ons hotel. 11:00 tot 13:00 stadswandeling vanaf de Praagse burcht tot het centrum van Praag onder leiding van een professioneel Nederlands sprekende gids. 13:00 tot 18:00 vrij te besteden. 18:00 tot 20:00 Diner inclusief in een van de oudste en mooiste lokalen in het centrum van Praag. Terugkomst in het hotel: 22:30.

Donderdag 21 maart: Het huidige Jelenia Góra werd even voor 1281 onder de naam ‘Hyrzberc’ op grondgebied van het hertogdom Swidnica (Schweidnitz) gesticht, als middelpunt van een te koloniseren regio. In 1368 kwam de stad onder het koninkijk Bohemen. De stadsrechten werden na de roerige periode van Hussitische strooptochten in 1502 bevestigd en even later werden ook jaarmarkten toegestaan. In de 19de eeuw werd de stad een centrum van de regionale industrialisatie, en na de aansluiting op het spoorwegennet in 1866 ook een toeristenoord vanwege haar gunstige ligging bij het Reuzengebergte. Rond de stad verrezen landhuizen van de Pruisische adel in de buurt van de kastelen van de Pruisische koninklijke familie.

Tot medio 1945 lag Hirschberg dus op Duits grondgebied, en was het deel van de Duitse provincie Silezië. Na de Tweede Wereldoorlog, toen Silezië als een van de zogeheten Westgebieden onder Pools bestuur kwam, werd Hirschberg Jelenia Góra en is de regio het toneel geweest van een ingrijpende etnische zuivering waarbij de Duitse bevolking massaal werd verdreven naar het Duitse grondgebied ten westen van de rivieren Oder en Neisse. Vaak gingen deze uitwijzingen met geweld gepaard. De Poolse autoriteiten doopten de stad om tot Jelenia Góra en de nieuwe bewoners die er hun intrek namen, kwamen voor een groot deel uit de oostelijke provincies van Polen die waren geannexeerd door de Sovjet-Unie. Evenals de Duitse naam Hirschberg, staat Jelenia Góra voor 'hertenberg'.

Vrijdag 22 maart: deze dag hebben wij geen excursieprogramma.
Deze dag beginnen wij de laatste bridgedrive om 16:00 4 rondes
en na het dinerbuffet om 19:30 de laatste 2 rondes zodat wij rond 20:30 deze gezellige bridgeweek kunnen afsluiten.

Zaterdag 23 maart: 09:00 na een week van heerlijke indrukken van deze reis vertrekken wij met de bus weer richting Nederland. Tussen 18 en 19:00 uur hopen wij weer aan te komen in de Lutte waar wij afscheid nemen van onze eerste gasten.
Hotel Harmony
Vanaf € / Persoon
€ 599,-