belangrijke informatie over herroepingsrecht voor reiziger:

 

zie onderaan de home page 

Hotel Hanseatic Rügen und Villen

Ostseebad Göhren, Duitsland
Vertrek op 5 mei 2019; 7-daagse busreis naar het prachtige Duitse eiland Rügen . U verblijft op basis van halfpension in het uitstekende 4-sterrenhotel Hanseatic Rügen und Villen met een waarding op Zoover van 9.3! en dat op slechts 8 minuten wandelen van het strand. Inclusief diverse excursies en natuurlijk wordt er gebridged.

Kamers

De ruime kamers van Hotel Hanseatic Göhren zijn standaard uitgerust met telefoon, televisie en een badkamer met douche en/of bad, toilet en föhn.

Faciliteiten

Hotel Hanseatic Rügen und Villen is een 4-sterrenhotel met een wellnesscentrum, inclusief een zwembad. U treft er ook een uitkijktoren aan met een panoramisch uitzicht op de Oostzee en de bekende krijtrotsen. Er is een restaurant, een bar en een heerlijk terras. Lift is aanwezig en u beschikt over gratis WiFi.

Op Zoover heeft dit hotel een uitstekende score van 9,3!

Bijzonderheden

Het reisprogramma van dag tot dag:

Dag 1- Heenreis Via diverse opstapplaatsen vertrekken wij omstreeks 09:30 uur vanaf de Lutte naar onze hotelbestemming. Onderweg maken wij nog een aantal stops om dan omstreeks 18:00 uur te arriveren in ons hotel op dit prachtige eiland.
Dag 2 - Kap Arkona en Prora Vandaag gaan we richting het noordelijk deel van het eiland. We bezoeken hier Kap  Arkona, de "Noordkaap van Duitsland". Vanaf hier rijden we met de Arkonabahn ( inclusief )naar de noordpunt. Het uitzicht op de krijtrotsen is adembenemend.  In de middag bezoeken we de Prora. Dit indrukwekkende gebouw is het langste gebouw van Europa
( 3 km) en ooit gebouwd door de Nazi's als vakantieverblijf voor maar liefst twintigduizend personen. Hier is nooit gebruik van gemaakt.  Voor het diner worden we weer in ons hotel verwacht.  
Dag 3 – Stralsund Een gids leidt ons door deze prachtige stad die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. De prachtige bouwwerken en vele kunstschatten dateren uit de tijd van de Hanzesteden.   
Dag 4 - Rondvaart krijtrotsen Sassnitz Vandaag staat een rondvaart ( inclusief ) langs de krijtrotsen op het programma. We rijden naar Sassnitz en gaan hier aan boord voor de 1,5 uur durende rondvaart. Vanaf de boot hebben we een schitterend uitzicht op de krijtrotsen. We varen langs de oostkant van het eiland. In de middag bezoeken wij het Nationaal Park Jasmund met o.a. de geweldige krijtrotsen (entree inclusief).
Dag 5 – Stoomtreinrit
Vandaag maken we een rit met de nostalgische stoomtrein Der Rasende Roland ( inclusief ): naar het Oostzeebad Sellin. Na de treinrit kunt u hier genieten van het mooiste strand van Rügen en kunt u lekker uitwaaien op dit prachtige stukje Oostzeestrand.
Dag 6 – Vrije dag
s’ Ochtends kunt u in alle rust genieten van uw ontbijt, u heerlijk laten verwennen in het wellnescentrum van dit prachtige hotel of gezellig uw laatste inkopen doen. of In de middag beginnen wij om 13:30 uur aan de laatste bridgedrive met na afloop de gezellige prijsuitreiking
Dag 7 - Terugreis Na het ontbijt verlaten we het mooie hotel en rustgevende eiland en rijden weer naar Nederland. Omstreeks 17:00 uur arriveren wij in de Lutte waar wij afscheid nemen van onze eerste bridgegasten en kunnen terugkijken op een fantastische bridgereis.

Bereikbaarheid

Opstapplaatsen:

07:00 Alkmaar station voorzijde
07:45 Amsterdam Amstelstation
08:15 Amersfoort van der Valk afslag Amersfoort Noord
08:45 Apeldoorn station

Tussen 09:15 en 09:30 aankomst de Lutte hotel de grote Zwaan ( hier kunnen de mensen veilig en gratis hun auto gedurende de week parkeren)

Vertrek de Lutte om 10:30

Excursies

Rügen is het grootste eiland van Duitsland. Op 926 km² is hier alles tevinden wat de harten van vakantiegangers sneller doet kloppen: eindeloze Oostzeestranden, ongerepte natuur en luxe zeebaden. Een droom – middenin de Oostzee. Het voor de Pommerse Oostzeekust gelegen eiland Rügen is een van de populairste vakantiebestemmingen in Mecklenburg-Vorpommern. De aantrekkelijkheid van Rügen en zijn zeebaden Binz en Sellin wisten ook Thomas Mann en de Duitse kanselier Bismarck al te waarderen. Dat het hierdestijds een en al luxe was, is in deze zeebaden met hun chique hotels en nostalgische charme nog altijd te merken. Nog nostalgischer is de Rasende Roland, een meer dan 100 jaar oude smalspoorbaan, die de vakantiegangers met een snelheid van 30 kilometer per uur direct naar de verschillende zeebaden op het eiland brengt. Naast in totaal 60 km fijne zandstranden heeft Rügen ook landschappelijk veel te bieden: de grote nationale parken van het eiland, een dankzij Casper David Friedrich wereldberoemd uitzicht op de krijtrotsen van de Stubbenkammer, idyllische vissersdorpjes en chique herenhuizen. Even wit als de krijtrotsen is ook de de stad Putbus, de oudste badplaats van het eiland, die vooral bekend is vanwege zijn classicistische architectuur, die perfect harmonieert met het mooie slot en park.
Hotel Hanseatic Rügen und Villen
Vanaf € / Persoon
€ 649,-