belangrijke informatie over herroepingsrecht voor reiziger:

 

zie onderaan de home page 

Belle Vue

Vianden, Luxemburg
Vertrek op 10 mei 2020; 6-daagse busreis naar het prachtige Vianden gelegen in Luxemburg . U verblijft op basis van halfpension in het uitstekende 3-sterrenhotel Belle Vue met een waarding op Bookings.com van 8.6! Inclusief diverse excursies en natuurlijk wordt er gebridged.

Ligging

Tijdens deze reis verblijven we in het 3-sterren hotel Belle Vue in Vianden. Dit hotel met Nederlandse eigenaar is gelegen in het centrum van het middeleeuwse stadje. Tijdens uw verblijf kunt u gebruik maken van het overdekte zwembad en de sauna's. De ruime kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over een badkamer met douche of bad. 's Ochtends staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar en 's avonds zal er een 3-gangen diner geserveerd worden

Kamers

Standaard Kamer met douche of bad, toilet, shampoo, föhn, satelliet LCD televisie, kluisje, telefoon met wekservice, bureau, internet aansluiting.

Faciliteiten

• Restaurant
• Bar
• Fitnessruimte
• Wellness faciliteiten zoals een binnenzwembad, solarium, sauna en massage
• Lift
• Voorzieningen voor gehandicapten
• Gratis Wifi in gehele accommodatie
• Kluisje
• Frisdrankautomaat

Bijzonderheden

Programma van dag tot dag
Dag 1 – Heenreis Wij vertrekken om 10 uur vanaf onze eerste opstapplaats Alkmaar om vervolgens via Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Maastricht onze volgende opstapplaatsen aan te doen om uiteindelijk aan het eind van de middag in ons hotel in Vianden te arriveren. Na het uitstekende diner de eerste dag geen bridgeprogramma.
Dag 2 - Excursie Moezel, Bernkastel
om 10 uur vertrekken wij voor een prachtige rit langs de Moezel naar het historische plaatsje Bernkastel. Het historische centrum van Bernkastel telt vele vakwerkhuizen. Het renaissancestadhuis dateert uit 1608. Boven Bernkastel verheft zich de ruïne Burg Landshut, een voormalige zomerresidentie van de Trierse aartsbisschoppen.
Aan de oever van de Moezel in Kues staat het laatgotische St. Nikolaus-Hospital, of Cusanusstift.
Sinds 2017 is het Zylinderhaus geopend, een museum met klassieke auto's van de Duitse auto-industrie. In de loop van de middag arriveren wij in ons hotel in Vianden om vervolgens na het uitstekende diner te beginnen met onze eerste bridgedrive.

Dag 3 - Bezoek Echternach
Vandaag brengen we een bezoek aan Echternach, de oudste stad van Luxemburg. We beginnen 's ochtends met een bezoek aan de restanten van een Romeinse Villa, één van de grootste en rijkste landgoederen van de Noordwestelijke provincies van het Romeinse Rijk. Hierna gaan we naar de stad zelf met vele bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd. De Engelse monnik Willibrord kwam naar Echternach vanuit Nederland en België en bouwde in het stadje onder bescherming van Plectrudis, de eerste vrouw van Pepijn van Herstal, en haar moeder Irmina van Oeren in 698 de grote abdij van Echternach. In het klooster zijn nu een school en kantoren te vinden. Het graf van Willibrord bevindt zich in de abdijkerk. Sinds de Middeleeuwen vindt op dinsdag na Pinksteren jaarlijks de Processie van Echternach plaats ter ere van Willibrord. De deelnemers van deze processie van Echternach, ook wel de springprocessie genoemd, zijn aan elkaar vastgemaakt met witte zakdoeken en springen in de maat van de processiemars naar voren, afwisselend op hun linker- en rechtervoet. Dit is in 1947 zo ingesteld omdat het toenmalige ritme (drie stappen naar voren en twee terug) voor chaos zorgde.
Centraal in de stad ligt het historische stadhuis in gotische stijl uit de 15e eeuw.
In de loop van de middag zijn wij weer terug in ons hotel waarna wij na het diner zullen starten met onze 2de bridgedrive.


Dag 4 – Bezoek Trier
De kreisvrije stad Trier ligt op de rechteroever van de Moezel en telt 107.233[1] inwoners, waaronder veel Luxemburgse studenten. De Heilige Eucharius is de patroonheilige van de stad. De Romeinse monumenten, de Dom en de Onze-Lieve-Vrouwekerk zijn sinds 1986 geklasseerd als UNESCO werelderfgoed.
De opdracht tot de bouw van de stad werd gegeven door de Romeinse keizer Augustus in 16 v.Chr. De stad heette oorspronkelijk Augusta Treverorum en was bedoeld als hoofdstad van de Romeinse provincie Belgica Prima. Gedurende enige tijd was Trier de hoofdstad van het hele West-Romeinse Rijk.
Een historisch monument in de stad is de 2e-eeuwse Porta Nigra, de best bewaarde Romeinse stadspoort ten noorden van de Alpen. Er zijn nog verschillende andere monumenten uit de Romeinse tijd, bv. de Basilica, de Keizerthermen, de Barbarathermen en het amfitheater. Ook uit latere perioden heeft Trier veel monumenten, waaronder de 11e- tot 18e-eeuwse Dom waarvan de bouw reeds in de 4e eeuw begon, en vele andere kerken. Door zijn rijke verleden en vanwege zijn ligging in het Moezeldal heeft Trier een aantrekkingskracht onder toeristen.
Trier is een centrum van wijnhandel en heeft een belangrijke functie als winkelcentrum voor een grote regio. Trier is bekend als geboorteplaats van Karl Marx. Zijn geboortehuis is sinds lang ingericht als museum: het Karl Marx-huis. Tegen de avond arriveren wij weer in ons hotel waarna wij na het diner zullen starten met onze 3de bridgedrive.Dag 5 - Bezoek Luxemburg stad
Vandaag brengen wij een bezoek aan Luxemburg stad met zijn prachtige bezienswaardigheden. Hier heeft u voldoende vrije tijd om op eigen intiatief de stad te verkennen. Rond 15:00 zijn wij weer terug in ons hotel. Voor het diner kunt u b.v. nog gebruikmaken van de prachtige wellness-faciliteiten van het hotel met een prachtig sauna centrum en het grote binnenzwembad. Na het diner starten we voor onze laatste bridgedrive met na afloop de prijsuitreiking.
Dag 6 - Terugreis
De laatste dag van de reis is alweer aangebroken. Om 11:00 vertrekken wij na een week met vele indrukken weer richting Nederland om rond 13:00 in Maastricht afscheid te nemen van onze eerste bridgegasten. Hier krijgt u tot 15:00 vrije tijd om het centrum van Maastricht te verkennen en uw lunch te gebruiken. Rond 17:30 zijn wij weer terug in Alkmaar

Bereikbaarheid

Alkmaar station voorzijde
Amsterdam- Amstelstation
Utrecht Catharijnensingel
Eindhoven Station
Maasstricht Station

Excursies

Vianden is een plaats in het gelijknamige kanton Vianden in het noordoosten van Luxemburg. Vianden ligt aan de grens met Duitsland. Vianden is één van de meest toeristische plaatsen van het land. De oude stad ligt dan ook in een prachtige omgeving op beide oevers van de rivier de Our. De beroemde Franse schrijver Victor Hugo kwam hier graag en schreef er ook over. In de bovenstad, het oude stadsdeel, ligt op de rechteroever van de Our een kasteel uit de 9e eeuw. Aan het begin van de 15e eeuw kwam de burcht in het bezit van de familie Nassau. Aan het begin van de 19e eeuw werd het kasteel voor ongeveer 3500 gulden (1550 euro) verkocht aan een koopman. Geschiedenis Al in de Romeinse tijd was Vianden een castellum. Later werd Vianden de zetel van de graven van Vianden. In de 11e eeuw kreeg Vianden stadsrechten naar het model van Trier. In 1417 kwam het Graafschap Vianden door vererving in handen van Engelbrecht I van Nassau, die daarmee Graaf van Vianden werd. Deze titel ging in 1890 over op de Walramse Linie van het Huis Nassau. In 1815 kwam een groot deel van het Graafschap Vianden bij Pruisen. Het overblijvende deel werd opgedeeld in een aantal kantons. Dat is de reden waarom het kanton Vianden tegenwoordig het kleinste kanton van Luxemburg is. Kasteel Vianden Als u in Vianden arriveert is het eerst wat in het oog springt het grote kasteel wat hoog boven het dorp uittorent. Het middeleeuwse kasteel is gelegen in het oude stadsdeel, op de rechteroever van de rivier de Our en is te bereiken via de hoofdweg van het stadje. Ondanks de tamelijk stijle klim naar boven is een bezoek aan het kasteel zeker de moeite waard. De burcht is gebouwd tussen de 11e en 14e eeuw op de restanten van een Romeinse vesting. Het kasteel was meer dan een verdedigingsfort, het was een waar paleis-kasteel. Gedurende de eeuwen heen hebben er diverse verbouwingen plaatsgevonden aan het kasteel en inmiddels is het bijna geheel gerestaureerd en van binnen compleet ingericht. De burcht is een van de grootste en meest majestueuze adelijke residenties in Europa die nog stammen uit de Romaanse en Gotische tijd. Het kasteel is dan ook een echt middeleeuws monument.

Info echternach
Echternach Echternach is een klein historisch stadje, gelegen in het oosten van Luxemburg. Het grenst direct aan de rivier de Sûre en ligt op de grens met Duitsland. Echternach is de oudste stad van Luxemburg en vormt het historisch centrum van de regio Müllerthal. Echternach is de oudste stad van het groothertogdom Luxemburg. Het stadje is gelegen in het oosten van Luxemburg en grenst direct aan Duitsland. De rivier de Sûre vormt hierbij de natuurlijke grens. Echternach grenst aan de Eifel en de Moezel wijnstreek. Het ligt tevens vlak bij het in Duitsland gelegen Duits-Luxemburgse Natuurpark. Stadscentrum Het oude centrum van het stadje is grotendeels autovrij en enkel toegankelijk voor voetgangers. Het marktplein rondom het historische stadhuis wordt zomers gekenmerkt door de vele overvolle terrassen bij de vele eetgelegenheden en cafés. Het marktplein speelt in het dagelijks leven een centrale rol. Er worden hier jaarmarkten en andere evenementen gehouden. In het hoogseizoen en de weekenden is het hier bijzonder druk en gezellig.

Info luxemburg stad
Luxemburg (Frans: Luxembourg, Luxemburgs: Lëtzebuerg) is de hoofdstad van het Groothertogdom Luxemburg, het ligt in het kanton Luxemburg. Op 25 oktober 2012 verwelkomde de stad haar 100.000ste inwoner. De rivieren Alzette en Pétrusse stromen door de stad. De naam Luxemburg is afkomstig van Lucilinburhuc, dat kleine burcht betekent. De stad is een van de rijkste steden van Europa. Het is een belangrijke stad voor de internationale bankwereld. Tegelijkertijd is de stad samen met Brussel en Straatsburg één van de belangrijkste vestigingsplaatsen van Europese instituties; ook het Europese Hof van Justitie is er gevestigd. In 963 bouwde graaf Siegfried een kasteel met een eenvoudige verdedigingsmuur op de Bock-rots. Hieruit is de stad Luxemburg ontstaan. In de loop der eeuwen werden er aan de westzijde nog twee verdedigingsgordels aangelegd. Verschillende ingenieurs, waaronder Vauban, bouwden de stad uit tot één van de sterkste vestingen van Europa. Hierdoor kreeg Luxemburg de bijnaam Gibraltar van het Noorden. Tijdens het congres van Londen in 1867 werd Luxemburg neutraal verklaard en moesten de vestingwerken ontmanteld worden. Slechts 10% van de vesting is hierdoor bewaard gebleven, waaronder de kazematten die tijdens de Tweede Wereldoorlog als schuilplaats dienden. De oude binnenstad en enkele overgebleven vestingwerken werden in 1994 op de Werelderfgoedlijst geplaatst.